Birgittahelg och plan för 2016

Kategori: Allmänt

I helgen har Birgitta varit här och vi har trimmat i dagarna två. Det har varit mycket lärorikt och jag har fått med mig mycket nyttigt att träna vidare på. Det ska trimmas tills nästa gång och då ska jag ha mer frågor att ställa inför kommande år. Vi började lördagens pass med galopp, det blev förvänd galopp. Sedan red vi i förvänd galopp på volten. Fick till något riktigt bra varv sen gick vi in i rätt galopp och red längs spåret, då red vi ca 10 galoppsprång öppna längs långsidan, sedan in i galoppsluta på diagonalen in till medellinjen, sedan galoppöppna längs medellinjen och sedan en liten vändning på några steg. Clintan blev väldigt trött av dessa övningar, sedan blev det trav och då travade vi i sluta på diagonalen och sedan red på framåt på enhalvvolt och sedan in i sluta på diagonalen igen.  

Idag började vi med att rida msv c-galoppen, det blev riktigt bra till slut. Jag fick tillbaka och red honom på korta "lilla" galoppen och vi fick sedan till några riktigt bra avsaktningar till skritt. Sedan gjorde vi gårdagens övning i trav istället för galopp och han gjorde verkligen jättefina öppnor och slutor!! Galet nöjd!!!

Min uppgift från igår till idag var att fundera ut en plan inför nästa år och ställa frågor. Då Birgitta sa igår att det är dags för kandar nu så hade jag några frågor kring det. 

Vår plan inför nästa år är att tävla la-klasser och msv c-klasser. Främst rida msv c så mycket det går. Vi kommer att träna inför msv b, sedan har vi ett drömmål att få några kval och att om vi hinner evt starta en msvb! Det tyckte Birgitta var en riktigt bra plan vilket känns jättebra!!